Piquet a Mango

 

El dissabte dia 3 de novembre vam realitzar un piquet a Mango en solidaritat amb les represaliades de Xixón per la vaga feminista del vuit de març.

Durant la vaga del passat 8M, als piquets informatius de Xixón, convocats per CNT, un empleat de l’empresa MANGO es va encarar amb les companyes que van entrar a la botiga per informar sobre el dret de vaga. Aquest ho va intentar impedir agressivament mitjançant insults i empentes i les va perseguir durant tot el dia, acompanyat per la Policia, prenent fotos.

Una setmana més tard, les forces de seguretat va detenir a les piqueteres a la seva casa. De tot aquest procés, tres companyes seran jutjades per un delicte de dret contra els treballadors. La acusació, és a dir, el treballador de MANGO les denuncia al·legant, entre altres mentires, un part de lesions que no existeixen ja que va ser ell qui les va agredir mentre exercien el seu dret a informar sobre la vaga.

Després de les detencions, la multinacional ha declarat que “considera que la actuación de su empleado fue intachable”. És molt conegut que empreses com MANGO no són un exemple a seguir en el compliment de drets laborals, el dret a vaga o el dret sindical. Per no parlar sobre les seves fabriques a Turquia, on s’explota a refugiades síries treballant dotze hores al dia, en unes condicions de seguretat lamentables.

Informar de la vaga és un dret. Jo també vaig ser piquetera!

 

Marcar el Enlace permanente.

Comentarios cerrados.